Позиционирайте марката си като лидер през 2023 г., като се възползвате от тези 4 тенденции

Тенденциите, които виждаме да идват през 2023 г., са съсредоточени около прозрачността и автентичността. Публиката знае кога се продава и е готова за нещо различно като през следващата година огромна роля ще играе комуникационна стратегия.

Докато 2022 г. приключва, фирмите започват да изработват своите комуникационни стратегии за следващата година. Предвиждането на тенденциите на пазара е ключът към привличането на възможно най-много аудитории и позиционирането на вашата марка като лидер във вашето пространство. Ето някои тенденции, които виждаме на хоризонта в индустрията за връзки с обществеността, които вашият бизнес трябва да вземе под внимание:

Партньорски маркетинг или фалш

Въпреки че програмите за партньорски маркетинг съществуват от години, сега те набират скорост повече от всякога. Много медии просто няма да представят бизнес, който няма партньорски връзки. Вероятно сте виждали партньорски връзки в тонове списъци, без да осъзнавате, че дават откат на публикацията. Тъй като журналистиката се развива и медиите се борят за приходи, виждаме, че присъствието на партньорски маркетинг и редактори, които искат комисионна от партньорски връзки, стават вездесъщи в следващите години.

Как можете да се подготвите? Ако сте компания, базирана на продукти, регистрирайте се за партньорска програма или се консултирайте с външна агенция, ако не сте сигурни как. Един от най-лесните начини да направите това е като продавате продуктите си в Amazon . Всички продавачи на Amazon се записват автоматично в програмата за партньорски маркетинг на Amazon Associates. Участието в програма като тази ще увеличи значително шансовете ви публикациите да изберат да включат вашите продукти в своите обзори и статии.

Данни, данни, данни

Данните не са непременно нова тенденция, но използването на данни за информиране на вашето съдържание е концепция, която става все по-неразделна част от всеки комуникационен план година след година. Алгоритмите непрекъснато се променят и сега има повече социални платформи за взаимодействие повече от всякога. Публиката ще покаже какво харесва или не, така че не забравяйте да анализирате и използвате тази информация, за да информирате следващия си ход.

Как можете да направите това? Използвайте аналитичен инструмент, който да ви помогне да преглеждате и анализирате вашите показатели за социални медии . Някои предлагат безплатни планове с опции за плащане за надграждане с повече информация. Buffer и Hootsuite са сред най-добрите играчи, но има много страхотни програми за анализ на данни, от които да избирате. След като намерите най-добрия инструмент за вашия бизнес, ще трябва да определите екип (вътрешен или външен), който да наблюдава вашите анализи в социалните медии.

В днешния свят е почти неприемливо за една компания да не присъства поне на няколко от основните социални медийни платформи. Накарайте съдържанието си да се брои с правилните инструменти и екип от експерти за събиране на данни, които ще настроят вашата комуникационна стратегия за успех.

Lo-fi, нефилтрираното съдържание е върховно

Ако все още не сте чували термина „lo-fi“ , ще имате много шансове през 2023 г., защото тази тенденция няма да отиде никъде. Терминът възниква като противоположност на „hi-fi“, дума, която се отнася до качеството на звука. Но lo-fi е концепция, която е разширена, за да включва всички форми на нефилтрирано, необработено съдържание като цяло.

След години публика, наводнена с прекалено филтрирани изображения от създаването на Instagram, използването на по-автентично, насочено и снимано съдържание е освежаващо. Lo-fi съдържанието се оказва свързано и надеждно, така че не е чудно защо тези видеоклипове и снимки стават все по-популярни.

Включете lo-fi, нефилтрирано съдържание във вашата стратегия, като си партнирате с влиятелни хора, които имат органични последователи или използвате други форми на съдържание, генерирано от потребителите . Зрителите се радват да видят хора точно като тях да взаимодействат с вашите продукти и им е по-лесно да си представят, че правят същото.

Качеството пред количеството с връзки с влиятелни лица

Независимо дали е свързано с промени в алгоритъма, нарастване на популярността на нефилтрираното съдържание или просто приливите и отливите на тенденциите в маркетинга — виждаме промени в динамиката на партньорствата на инфлуенсърите с марките.

Преминавайки към 2023 г., прогнозираме, че ще има изместване на приоритета от количество към качествено инфлуенсър съдържание. Инициативите за масово даряване, преди дните на алгоритми, които следят ангажираността толкова внимателно, колкото сега, бяха много по-ефективни преди. Сега, надграждайки тенденциите в lo-fi, автентичното съдържание , които виждаме в социалните медии, публиката иска органични препоръки с истинско усещане от инфлуенсъри, на които имат доверие.

За да включите това във вашата стратегия за 2023 г., съсредоточете се върху това да бъдете преднамерени с избора на добре подредени влиятели, с които да си партнирате. По-малкото е повече и по- висококачественото съдържание , което се чувства автентично, е това, което вашите потребители искат. Аудиторията вече не иска да се насища с препоръки, иска да чуе от хората, на които имат доверие, за продукти, които наистина работят.

В заключение, тенденциите, които виждаме да идват през 2023 г., са съсредоточени около прозрачността и автентичността. Публиката знае кога се продава и е готова за нещо различно. Изграждайте взаимоотношения с потребителите , като обръщате внимание на вашите социални анализи, разбирате се на земята със съдържанието си и си партнирате с по-висококачествени влиятелни лица. И не забравяйте да се регистрирате за партньорска маркетингова програма, за да увеличите шансовете си да привлечете очи към вашите продукти.

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s