Пълно ръководство за булчинската седмица на модата в Ню Йорк

Между Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано има седмица на модата, посветена на обслужването на стотици марки и дизайнери по целия свят. Тези ревюта на седмицата на модата (както лично, така и виртуално) служат като епицентър на тенденциите и съобщенията, подчертавайки работата на най-талантливите хора в модната индустрия днес. Но за тези, които живеят и дишат булчинска мода, дългоочакваните събития, които се случват всяка година, са шоутата на булчинската мода в Ню Йорк . Два пъти в годината най-новите колекции, детайли, блясък и стилове се поставят отпред и в центъра за булки и любители на сватби навсякъде, които да гледат и да им се възхищават.

Ако някога сте се чудили как можете да гледате и да бъдете част от това изживяване, ние сме тук, за да ви помогнем! Говорихме с няколко експерти от бранша, за да разберем всичко, което трябва да знаете за това специално двугодишно събитие.

Какво представлява Ню Йоркската булчинска седмица на модата?

Седмицата на булчинската мода в Ню Йорк е индустриално събитие, при което дизайнерите и марките разкриват най-новите си колекции, два пъти годишно през октомври и април, пред булки, купувачи на дребно и медии. В миналите години дизайнерите ще демонстрират новите си линии, като организират интимни събития, презентации и мащабни шоу програми. Въпреки това, като се има предвид виртуалната природа на днешния свят, хората навсякъде вече имат достъп до всеки ред, когато бъдат освободени. 

Тази година Ню Йоркската булчинска седмица на модата ще се проведе на 6-8 април 2021 г. и ще подчертае булчинските колекции от пролетта на 2022 година. Наследници като Monique Lhullier , Marchesa , Amsale и Maggie Sottero (за да назовем само няколко) ще присъстват – заедно с по-малки и по-нови марки – по време на наситена тридневна виртуална афера. Координирани от Съвета на модните дизайнери на Америка ( CFDA ), заедно с The Bridal Council , шоутата ще започнат всеки ден в 8:00 ч. EST и ще приключат всяка вечер между 17:00 и 18:00 ч. EST.

Как да гледате на практика

Преди пандемията всяка марка изпращаше покани до подготвен списък от професионалисти и инсайдери в индустрията, като ги молеше да разглеждат най-новите колекции, когато бяха пуснати. Веднъж разкрити, изображенията на колекциите ще бъдат разпространявани до медиите, за да бъдат разглеждани от широката публика.

За щастие, вече нямате нужда от покана, за да изживеете шоутата в пълния им блясък. CFDA, The Bridal Council и отделни дизайнери на булки са се приспособили колективно и творчески към виртуални процедури – и сега предлагат виртуални предавания , записи, панелни дискусии и други за обществено потребление.

Микеле Яковели, изпълнителният директор на The Bridal Council, съветва, че можете да гледате тазгодишните колекции през  уебсайта на The Bridal Council – където пълният график, дизайнерските видеоклипове и книгите ще бъдат публикувани за обществено гледане. Макар че това е чудесна новина за булки, които се интересуват от ексклузивен поглед към тази желана афера, трябва да отбележим, че не всеки дизайнер ще излъчва на живо обществеността. Независимо от това, всеки ще има достъп до предварително записани филми и видеореклами чрез RUNWAY360 на уебсайта на CFDA.

Що се отнася до бъдещите събития на Bridal Fashion Week, Leigh King, асоцииран директор на CFDA за специални проекти и преживявания, каза на Brides : „Що се отнася до завръщането към лично, ние сме оптимисти за комбинация от лични и виртуални презентации през есента. “ Това означава, че сега е моментът булките навсякъде да се възползват от гледането на виртуални предавания на живо.

Как да следваме тенденциите

Както споменахме, този тридневен повод е времето, когато тенденциите се задават и пускат в движение за следващите месеци – било то модни, красотни или аксесоарни тенденции. Също така е чудесно време булките да започнат да търсят перфектната рокля, особено тази, която все още не е носена.

Първо и най-важно, когато гледате колекциите, е важно да сте наясно какво искате и какъв моден избор бихте искали да приемете във вашия голям ден. Дана Харел , основател на едноименния си луксозен булчински лейбъл, каза на Булки : „[Булките] трябва да вземат предвид техните нужди и желания, когато отиват да видят нова колекция. Преди да търси сватбена рокля , булката трябва първо да помисли кого е и това, което тя иска. Всяка [булка] има своя собствена личност и чар и за да намерят подходящата рокля за големия си ден, те трябва да помислят: Как искам да изглеждам и какво ще ми подхожда най-добре? романтичен тип ? Искам ли свежа, лека рокля? Или ми се иска да нося много бродирана кралска рокля? „

Джорджина Чапман, креативен директор и съосновател на Marchesa , също добавя, че „Булките трябва да търсят рокля, която да отговаря на техния личен стил, но също така да има предвид носенето“. За булките е важно първо да са наясно с личния си стил, преди да влязат в Седмицата на булчинската мода. В противен случай безкрайните варианти на рокли могат да станат поразителни и някои хора могат да загубят представа за това, което първоначално са си представяли. Известният булчински дизайнер, Инес ди Санто , подчертава, „Изборът на стил и спомените на [булката] ще живеят вечно, така че да останеш верен на себе си и нейната идея за мечтаната си рокля е най-важна.“ 

Покритие след булчинската седмица на модата

За да видите всички колекции след Ню Йорк Bridal Fashion Week, разгледайте Brides’S Bridal Fashion Week страница за най-модерните дизайнерски тенденции снимки, изравя на редактора си, и повече. В крайна сметка може да намерите роклята „единствената“ и ще ви трябват справочни снимки за това кога е време да пазарувате . 

Реклама