10-те заповеди за притежание на франчайз

Някои хора купуват франчайз с убеждението, че е лесно или франчайзодателят ще ги направи успешни. Франчайзодателят е преминал през много подготовка, работа и разходи, за да създаде франчайз модел, към който можете да се присъедините и така да постигнете своя собствена история на успеха . Много хора са станали много успешни и изключително богати чрез притежание на франчайз , но до голяма степен зависи от вас да го направите. Можете да приложите следните 10 заповеди, за да се възползвате максимално от възможността си като собственик на франчайз.

Идентифицирайте възможностите

В исторически план най-ангажираните собственици на франчайзи са склонни да бъдат сред най-успешните. Вашият първи приоритет е да управлявате бизнеса си, но може да намерите полезни взаимодействия с франчайзодателя, които могат да ви помогнат да научите повече за бизнеса и също така да се възползват от франчайзодателя.

Стремете се да бъдете най-продуциращият собственик на франчайз 

Някои казват, че първата стъпка към превръщането в топ производител е просто вярването, че можеш да бъдеш топ продуцент. Направихте огромна инвестиция на вашето време и пари, за да се присъедините към франчайз системата, така че можете също така да се опитате да постигнете възможно най-висока възвръщаемост на инвестицията. Подсказка: Най-често срещаният знаменател в повечето индустрии са просто франчайзополучателите, които поемат ангажимента да следват религиозно франчайз системата.

Бъдете лидер в общността на собствениците на франчайз 

Спомнете си колко важно за вас беше да се вгледате в ръководството на по-опитни и успешни собственици на франчайз, когато за първи път се присъедините към системата. Не забравяйте, че изключително успешен франчайзодател и франчайз общност ще ви помогнат да направите своя франчайз по-успешен. Не се страхувайте да се стремите да станете лидер сред франчайзополучателите, за да им помогнете да постигнат целите и мечтите си.

Бъдете ментор

Някои франчайзодатели имат официални програми за наставничество . Преподаването е най-добрият начин за учене в повечето случаи. Отново, цялостното здраве на цялата франчайз мрежа има огромно въздействие върху всеки отделен човек в организацията, така че си струва да бъдете наставлявани на други собственици по повече от един начин.

Доброволец да служи в консултативния комитет на собственика

Консултативният комитет на собственика за вашия франчайз може да предложи възможност за участие, като ви позволява да събирате обратна връзка, идеи и опасения от други франчайзополучатели във вашия регион и да общувате с корпоративната централа или да присъствате на редовни срещи, за да правите предложения за влияние върху посоката на компанията отнема в бъдеще.

Бъдете новатор

Имах удоволствието да работя за изобретателя на Egg McMuffin, когато бях млад мъж. Това е чудесен пример за притежател на франчайз, който носи нещо огромно на франчайзодателя и се възползва от предимствата. Не забравяйте да пренесете новите си идеи по подходящите канали с вашия франчайзодател, за да може цялата общност да се възползва.

Бъдете сътрудник, а не потребител 

Бъдете част от „голямата картина“ на бизнеса, вместо да стоите отстрани. Внесете своя гений и опит и подайте ръка, когато можете.

Участвайте в годишния конгрес

Годишният конгрес винаги е бил абсолютно любимото ми събитие на годината. Тъй като сте член на „партия“ и не толкова на отбор, рядко можете да бъдете на едно и също игрално поле заедно. Възползвайте се максимално от конвенциите и представете, ако е възможно.

Изградете своето предприятие и наследство чрез собственост на няколко единици

Някои от най-успешните и най-богатите собственици на бизнес, които познавам, са франчайзополучатели с няколко единици. След като сте доказали на себе си и на вашия франчайзодател, че имате необходимото за стартиране, растеж и процъфтяване с един франчайз, може би е време да добавите още единици. 

Възползвайте се от всички възможности, които са на ваше разположение. Моделът на франчайзинг е най-успешният метод за разширяване на бизнеса в нашата история поради общите усилия на мнозина да изградят обща история за успех в бизнеса.

Реклама